köpek resmi ve cinsi

alıntı


Kökeni:Sina yarımadasının yerlisi olan, çok eski bir köpek cinsidir.

Mısır papirüslerinin üzerinde ve Kuzey Afganistan'daki bazı mağaralarda resimleri bulundu. Yüzyıllarca saflığını koruyan bu cins, ithalinin yasaklanması nedeniyle ancak bu yüzyılın başlarında Avrupa'ya kaçak olarak sokuldu.
Tanımı: Güçlü, vakur, soylu bir görünüşü vardır. Yükseklik erkeklerde 68.58-73.86 cm. dişilerde biraz daha azdır. Ağırlık erkeklerde 26-34 kg. dır. Uzun, düz, dar bir başı vardır, Kafatası biraz çıkıktır, Burnu siyah ya da kızılımsı kahverengi, çenesi güçlüdür. Gözler üçgenimsi, siyah ya da altın renginde. Kulaklar başın iki yanına sarkık, uzun ve ipeksi tüylerle kaplı. Boyun uzun ve güçlü, Kuyruk, ucu halka gibi, Tüyleri, zengin, ipeksi (sırtında kısa), karakteristik bir özellik olarak başının tepesinde küme halinde toplanmış. Her renk olabilir. Genelde beyaz, açık kahve ve siyahtır. Parlak kestane renkli bölgeler olabilir. Üç renkli de olabilir.
Kişiliği: Cesur, inatçı, tatlı, duyarlı, çok zeki, vakur ama kayıtsız değil, yabancılara karşı kuşkucu ama düşman değil. Eğitim sırasında yumuşak davranılmalıdır.
Özelliği: Kırsal kökenli olduğu için iyi bir çoban, kurt, çakal ve leopar avcısı idi. Avrupa ve Amerika'da, olağanüstü güzelliği nedeniyle avı seven ve kendisine eşlik eden lüks bir süs köpeği haline geldi.
Not : Tüyleri bol ve ipeksi olduğu için, "pijamalı greyhound" denilmiştir. Sık sık fırçalanması gerekir. Sıcağa, soğuğa ve yağmura dayanıklıdır. Ancak her gün uzun mesafeleri serbestçe koşması gerekir.
__________________

0 yorum:

Copyright © 2008 - hayvanlar vadisi & manzaralar - is proudly powered by Blogger
Blogger Template