yabani kurt ve kangalın çiftleşmesi






Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) yeni bir Türk kurt köpeği nesli elde etmek için kangal köpeği ile yabani kurt çiftleştirildi. Yrd.Doç.Dr. Ahmet Selçuk Özen, çalışmaların 5 yıldan bu yana sürdüğünü belirtti.

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Ahmet Selçuk Özen, ilk olarak erkek Kangal köpeği ile yabani bir dişi kurdu çiftleştirdiklerini söyledi. Bu çiftleşme sonucunda yavrular doğduğunu belirten Özen, “Bu yavrulardan büyüyen Türk kurdu dediğimiz erkek kurt köpeğini bu kez dişi bir Kangal köpeği ile çiftleştirdik. Çiftleştirme sonucunda Kangal 5 yavru kurt köpeği doğurdu. Yavrulardan ikisi hastalık nedeniyle öldü.3 yavru ise sağlıklı olarak yaşamını sürüyor” diye konuştu.;

Kangal köpeği ile yabani kurdun çiftleşmesinden doğan Türk kurt köpeğinin akıllı, güçlü ve çevik olduğunu söyleyen Yrd.Doç.Dr. Özen, “Yavrularda, kangalın gücü ve zekası ile kurdun çevik olma özelliği bulunuyor. Amacımız Türk kurt köpeğinin çeşitlerini artırmaktır” dedi.

1 yorum:

kral dedi ki...

Hani nerde bizim kangal severler,sadece pitbullarla dövüştürmek içinmi aşıksınız kangal köpeğine arkadaşlar. yeni bir ırk oluşturuluyor haberiniz yok. dünyada eşi benzeri olmayacak olan bir ırk bence meydana çıkacak .siz dövüş videoları gönderin.gücü kanıtlanmış bir köpeğin kazanacağını bildiğiniz halde hayvanlara eziyet ediyorsunuz. Hocam yeni ırkın resimlerinide yayınlasanız çok menun oluruz. ayrıca çalışmalarıda takip imkanı sağlarsanız seviniriz saygılarımla.başarılarınızın devamını dilerim.

Copyright © 2008 - hayvanlar vadisi & manzaralar - is proudly powered by Blogger
Blogger Template